Popup-Niks-missen-2.png

17 mei 2021

'Als we nu nog even doorzetten, is het allemaal sneller over'

“We hadden dit jaar voor het eerst meivakantie op de VU. Mijn zus studeert aan de UvA en had vorig jaar al een meivakantie. Ik weet nog wel dat er toen veel ophef over was omdat de UvA wel meivakantie had en de VU niet. Volgens mij dacht onze organisatie nu: laten we dat gezeik voorkomen en er dit jaar in meegaan. Maar ja, ik vond het ook best fijn, want het is een lange periode tussen de kerstvakantie en de zomer. Toch vond ik die lange meipauze ook wel vervelend omdat ik er deze week weer helemaal in moest komen.

In het tweede jaar kan ik twee van de drie disciplines kiezen voor de rest van mijn studie. Ik ga voor philosophy en economics, en laat politics dus vallen. Filosofie spreekt mij het meest aan, dus die keuze is logisch. En economie ernaast lijkt me erg interessant. Volgend jaar kan ik ook nog vakken volgen met studenten die voor een andere combinatie kiezen, dus dat is wel gezellig. En ik heb me aangemeld voor het honoursprogramma bij de faculteit Geesteswetenschappen. Verder wil ik komend studiejaar gaan werken, voor de afwisseling. Het is goed om ook iets te hebben dat zich niet aan de De Boelelaan afspeelt.

'Elke keer als het RIVM met goed nieuws komt, denken mensen dat álles wel weer kan'

Dus ja, ik heb zin in volgend jaar, ook omdat de VU dan weer opengaat. Ik kreeg al een mail met de mededeling dat ze gaan proberen om in periode 6 al wat campusactiviteiten in te plannen. Toch probeer ik voorzichtig te zijn met mijn optimisme rondom corona. Want elke keer als het RIVM met goed nieuws komt, denken mensen dat álles wel weer kan, waardoor er juist meer besmettingen komen. Maar als we nu nog even doorzetten, is het allemaal sneller over.

Ik heb afgelopen jaar ervaren dat flexibiliteit en weerbaarheid essentieel zijn. Onder deze bizarre omstandigheden kun je bezwijken onder de druk. Dus ik denk dat we er maar het beste van moeten maken, one day at a time.”

DOOR ROOS VAN LEERDAM, STUDENT-REPORTER

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.