Popup-Niks-missen-2.png

04 mei 2017

Aftellen

Het einde van het schooljaar komt eraan (als je het nog zo mag noemen). Ik merk het aan alles. De dagen zijn langer, de temperatuur gaat omhoog en de festivals beginnen. Ik heb zelfs al en keer gebarbecued! Al deze mooie vooruitzichten hebben echter ook een nadeel. De motivatie voor de uni gaat drastisch omlaag. Ik heb het gevoel dat ik in een sleur leef.

Mijn Amsterdamse leventje begint te wennen zodat het fietsen naar de uni ook geen spanning meer met zich meebrengt. Nadat ik deze periode zo enthousiast begon met een extra vak ben ik ondertussen gestrand met ongemaakt huiswerk en een vak minder.

Niet alleen de studenten, ook de docenten lijken er minder zin in te hebben. Laatst was ik bij een werkcollege met een opkomst van maar liefst drie studenten. Halverwege het college begon ook de docent zich te beklagen over het college dat hij volgende week moest gaan vullen. Even leek het nog op een onderhandeling, maar zijn beslissing bleek al vast te staan: we gaan een film kijken. Als er één ding is waar ik een grotere hekel aan heb dan onnodige verplichte colleges is het wel verplicht een onnodige film kijken. Dus ging ik in discussie. Helaas was deze docent al bekend met mijn koppigheid en hij wimpelde mijn commentaar snel af. Een film it is. Naar dit college ben ik niet gegaan.

Niet alleen de studenten, maar ook de docenten lijken er minder zin in te hebben

De snelheid van cijfers teruggeven is ook aardig achteruitgegaan. Waar docenten in het eerste halfjaar nog netjes binnen twee weken een cijfer leverden, is dat nu opgelopen tot twee maanden. De langverwachte cijfers waren dan wel weer voldoende, wat de pijn iets verzacht.

Het leven op kamers is ook lang niet altijd goed voor de schoolprestaties. Veel avonden in de week stappen, Mariokart in de huiskamer, boodschappen doen en slapen. Heel veel slapen.

Ik heb het wel gezien voor dit eerste studiejaar. De inleidende vakken hebben hun charme verloren ik ben wel klaar voor het volgende jaar. Maar helaas is het nog geen tijd voor vrijheid. Ik hou mezelf voor dat ik nog drie weken m’n best moet doen. Naar colleges gaan, opdrachten maken en tentamens halen. Daarna kunnen we echt gaan aftellen. De laatste periode. De laatste vier weken tot de vakantie…

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.