Urenlang wachten in de brandende zon

23 februari 2018

Urenlang wachten in de brandende zon

De eerste twee weken van mijn verblijf in Bloemfontein ben ik alleen maar bezig geweest om mijn registratie hier volledig te krijgen, mijn studentenpas aan te vragen, mijn vakken te kiezen en meer van dat soort geregel. Op de VU doen we dat allemaal in twee uurtjes vanuit huis achter de computer. Hier stond ik meerdere dagen achter elkaar urenlang in de brandende zon in de rij om alles gedaan te krijgen.

Iedereen had het gehad met alle rijen en het eeuwige wachten

Toen alles eindelijk rond was, werd er door de universiteit een bijeenkomst georganiseerd voor alle uitwisselingsstudenten. Daar werd al snel duidelijk dat iedereen het had gehad met alle rijen en het eeuwige wachten. We wilden iets leuks gaan doen en binnen een paar dagen werd alles geregeld voor ons eerste tripje. Ik huurde een achtpersoons busje waarmee we naar Semonkong in het landje Lesotho reden. Dat was nogal een uitdaging omdat ze hier links rijden en dat had ik nog nooit gedaan. Ook bleek er de laatste 25 kilometer niet echt een weg te zijn.

Blog Julian Mekkes - Paardrijden in LesothoWe kwamen in het begin van de avond aan in een klein dorpje waar we konden slapen. De huisjes waren kleine ronde hutjes met een rieten dak. Om 3 uur ‘s nachts stond ik alweer naast mijn bed, omdat we te paard naar de waterval ‘verderop’ zouden gaan. Het was nog donker toen we op de paarden stapten en het dorp verlieten. De uren erna waren simpelweg geweldig. We reden door een enorme vallei tegen de stroomrichting in langs een riviertje richting de waterval. Onderweg kwamen we langs traditionele dorpjes van de Sotha-stam. Na een paar uur kwam de zon boven de bergtoppen uit en brandde genadeloos onze witte Europese huidjes rood. Rond 2 uur ‘s middags waren we terug in het dorp en moesten we meteen terugrijden naar Bloemfontein omdat we die middag een ontmoeting hadden met de rector van de universiteit. Het was een korte trip maar de moeite keihard waard.

Inmiddels zijn de colleges begonnen. Ik was al bijna vergeten dat ik daarom hier ben.

{ Lees de 2 reacties }

Waar ligt 'verderop'?