Trots ronden wij ons jaar af

29 juni 2018

Trots ronden wij ons jaar af

Ik kijk naar mijn agenda en realiseer me dat het einde nu echt nadert. Op 1 september 2017 begonnen wij als raad aan een avontuur, een ontdekkingsreis vol hindernissen. Helaas zit die reis alweer bijna erop.

Tijdens ons avontuur ben ik tot de conclusie gekomen dat we als studentenpopulatie best trots mogen zijn op onze universiteit. Zij staat open voor je, maakt veel mogelijk en durft stappen te zetten. De Vrije Universiteit realiseert meer voor studenten dan we zelf beseffen.

Als raadslid mocht ik meekijken hoe het eraantoe gaat in de keuken van de VU en heb ik zelf kunnen meebeslissen of het gerecht (lees: beleid) naar het restaurant (lees: de collegezaal) mocht of niet. Wanneer je als gewone student in het restaurant zit, krijg je maar weinig mee van de bereiding van je gerecht (lees: hoorcollege).

Heb jij je bijvoorbeeld weleens afgevraagd waarom bijna geen enkel lokaal op de VU op slot gaat, hoe het kan dat de VU zelfs in het weekend open is en waarom jij onbeperkt vakken mag volgen? Ik kan je verklappen dat hiervoor veel beleid nodig is.

Ik hoop dat de studenteninitiatiefprijs er eindelijk komt

We zijn nu druk met het inwerken van onze opvolgers en proberen alle lopende dossiers of af te ronden, of zo goed mogelijk over te dragen. Want hoe hard je ook werkt in zo’n jaar, het is niets waard als je het niet weet over te dragen. Dat is de uitdaging van elk studentenbestuur en elke studentenraad.

Ik ben er trots op dat ik hier mag studeren en dat ik een jaar lang heb mogen meebesturen. Als kleine raad hebben wij dit studiejaar veel kunnen bereiken. Het was een jaar waarin wij op opbouwende wijze met het college van bestuur en veel medewerkers mochten samenwerken.

Ook heb ik veel vertrouwen in de nieuwe raad en hoop dat die een frisse wind in de organisatie zal zijn. Ik hoop dat de nieuwe raadsleden hun enthousiasme inzetten voor zaken die wij gestart zijn en die zij zelf zullen beginnen. Zo hoop ik bijvoorbeeld dat de studenteninitiatiefprijs er eindelijk komt en dat wij als VU-studenten nog trotser kunnen zijn op onze grote, maar o zo fijne universiteit!

Namens Marc, Liz, Iris, Margriet, Koen van Dijk, Koen Voors en mijzelf zeg ik alvast: bedankt voor jullie vertrouwen en jullie stem.

YASSINE DAIA, coördinator communicatie
y.daia@studentenraadvu.nl