Studeren moet wel kunnen

20 november 2017

Studeren moet wel kunnen

Ken je dat? Dat je zo vroeg mogelijk op de VU probeert te zijn om te studeren, maar dat het je dan toch pas lukt om om 12 uur ’s middags te arriveren? Iedere avond neem je je weer voor om eerder te beginnen met studeren, maar je stelt het toch steeds weer uit…

En als je dan om 12 uur aankomt, begint het probleem met het zoeken van een studieplek. Het kan zelfs voorkomen dat je tijdens een tentamenweek een excursie van een uur moet houden om alle etages van het hoofdgebouw te verkennen. Maar dat is verleden tijd.

Zoek je een studieplek op de eerste of tweede verdieping van het hoofdgebouw? Dan kun je nu terecht op de studieplekwebsites en bij de informatieschermen in de centrale hal en de B-liften van het hoofdgebouw. Daar zie je in één oogopslag waar nog een plek vrij is om te studeren.

De medische bibliotheek is nu nog een van de geheime hotspots

Een ander fijn studieplekje is in eerste instantie speciaal gemaakt voor geneeskundestudenten: de medische bibliotheek in VUmc. Deze bevindt zich in het hoofdgebouw van het ziekenhuis, vlak bij het personeelsrestaurant op OB100. Er is hier vrijwel altijd plek. Ik denk zelfs dat ik kan zeggen dat dit een van de beste studieplekken is als je behoefte hebt aan een luxestoel, -tafel en stille omgeving.

Het is nu nog een van de geheime hotspots van VU/VUmc.

Als studeren voor jou sowieso moeizaam blijft, kun je terecht bij Students-4-Students@VU. Daar kun je een studiemaatje aanvragen die jou kan helpen om je draai op de VU te vinden. Studiemaatjes zijn er bijvoorbeeld voor studenten met een (functie)beperking, (chronische) ziekte of psychische klachten. Maar ook voor alle andere studenten!

Deze mooie universiteit probeert de studenten het beste onderwijs aan te bieden, maar moet dat ook zo goed mogelijk faciliteren. Dit kan het best in samenspraak met de studenten zelf. Daarom doet de universitaire studentenraad er alles aan om dit mogelijk te maken.

Wil je mee kunnen praten over meer studieplekken of oplossingen voor studieproblemen? Like dan onze Facebookpagina, ook om op de hoogte te blijven! @Universitaire Studentenraad VU – USR.

YASSINE DAIA, coördinator communicatie

y.daia@studentenraadvu.nl