Oog in oog met de storm

21 december 2017

Oog in oog met de storm

Tot op zeker hoogte kan je alles plannen in je leven, maar je hebt geen grip op onverwachte dingen. Alles ging de afgelopen periode verkeerd in mijn privéleven en daardoor kwam ik ook in de knel met mijn studie. In september was alles nog heel rustig, maar de twee maanden daarna stond ik oog in oog met de storm.

Ik vertel liever niet wat er precies aan de hand is, daar wil ik pas over praten als ik alles weer op orde heb. Wat nu het belangrijkst is, is dat ik woonruimte vind. Het liefst een appartement waar ik samen met mijn zusje kan wonen, want we hebben veel steun aan elkaar. Maar als het niet anders kan, vind ik ook een studio of een studentenkamer prima.

Als het rustig wordt, kan ik er weer tegenaan. Ik hoop nog steeds dat het me lukt om komend jaar mijn premaster af te maken, maar helaas heb ik mijn eerste vak moeten herkansen en weet ik nog niet wat daarvan de uitslag is. De colleges waren interessant, maar waarschijnlijk heb ik het studeren te veel losgelaten toen het privé misging.

'Ik geloof dat je goede resultaten ziet als je er écht voor gaat. Als je mindset oké is'

Spijt van mijn studiekeus heb ik totaal niet en ik vind de VU een geweldige universiteit. Met mijn medestudenten heb ik heel leuk contact, ook buiten de studie om; ik app ze bijvoorbeeld ook als ik zin heb om te lachen. Misschien moet ik volgend jaar toch andere activiteiten loslaten, bijvoorbeeld minder vrijwilligerswerk doen. Dan kan ik helemaal voor mijn studie gaan.

Kerstplannen heb ik nog niet gemaakt, dat komt na mijn laatste tentamen op vrijdag. Ik heb vier jongere broertjes en zusjes en wil iets met ze gaan ondernemen, naar de bioscoop bijvoorbeeld. De afgelopen weken heb ik me echt afgezonderd en ik wil gewoon met ze samen zijn.

En ik kijk heel erg uit naar 2018, dan hoop ik weer meer verheldering te krijgen. Al hoef ik daarvoor eigenlijk helemaal niet te wachten tot het nieuwe jaar. Ik geloof dat je goede resultaten ziet als je er écht voor gaat. Als je mindset maar oké is. En ik kan niet alles alleen, dus ik denk ook dat God meekijkt. Als ik niet geloofde, had ik allang opgegeven.

Kan jij Kesia helpen aan woonruimte? Neem dan contact op met de redactie: redactie.advalvas@vu.nl