Laat je mening horen bij het Studentpanel

12 oktober 2018

Laat je mening horen bij het Studentpanel

De VU is hard aan het werk voor jou. Ze werkt aan verbeteringen, waarvan je nu waarschijnlijk nog niks merkt. Als raadsleden worden wij vaak vroeg in dit verbeterproces betrokken, waardoor wij dus wél op de hoogte zijn van wat er allemaal gaat veranderen en wanneer. Voor mij was het kijken achter de schermen en in een vroeg stadium mogen meepraten over belangrijke zaken een van de redenen om bij de USR te gaan.

Wat gaat er zoal veranderen en hoe kun je hier als student nou over meepraten?

Op dit moment is de Vrije Universiteit bijvoorbeeld bezig met het veranderen van haar online landschap; er komt een website die de oude VU-site én VUnet samenvoegt en vernieuwt. Ook kunnen studenten binnenkort een nieuwe toetsapplicatie gebruiken voor de online tentamens. Hierover heeft de vorige raad meegedacht en onze raad heeft deze applicatie mogen testen bij de opening van de vernieuwde DigiTenT.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van de vele veranderingen die bedoeld zijn als verbetering voor studenten. Het is belangrijk om je stem hierover te laten horen.

Jullie betrokkenheid is essentieel voor alle veranderingen en verbeteringen aan de VU

De verschillende diensten van de VU horen jullie mening echt heel graag. Een goed moment om dit te doen is tijdens het Studentpanel. Daar kun jij jouw mening laten horen over bestaande ideeën, maar je kunt ook zelf met nieuwe ideeën komen.
Het Studentpanel, hiervoor IT-Studentpanel, heeft sinds kort een nieuw concept waarbij  allerlei ideeën worden voorgelegd aan studenten. Het nieuwe Studentpanel houdt zich dus niet alleen meer bezig met IT-gerelateerde zaken. Iedereen is welkom om mee te praten.
Bij het laatste Studentpanel op 11 oktober spraken we onder meer over de nieuwe indeling van de studiegids. In hoeverre is die echt een verbetering? Ook kregen we een rondleiding bij de IT-afdeling, dat was letterlijk een kijkje achter de schermen.
Nogmaals, studenten, laat vooral jullie mening horen, want jullie betrokkenheid is essentieel voor alle veranderingen en verbeteringen.

Cécile Baartman, penningmeester
c.baartman@studentenraadvu.nl