Knallend van start

31 augustus 2018

Knallend van start

Aan elke vakantie komt een eind, zo ook aan deze zinderende zomervakantie. Het moment dat dit besef volledig tot me doordringt is op de eerste introductiedag. Ik word wakker geschud door een stemmig blaasensemble van het VU-Orkest en honderden, wat zeg ik, duizenden (!) nieuwe studenten op het campusplein. Het doet me denken aan vier jaar geleden, toen ik onbevangen en vol enthousiasme ging studeren aan deze prachtige universiteit. Met heel veel verschillende indrukken en vol grootse verwachtingen begon ik aan mijn ontdekkingstocht.

Na het afronden van mijn bachelor gezondheid & leven heb ik nog een jaar meegedraaid  in de facultaire studentenraad. En nu begint een heel nieuw avontuur voor mij: per 1 september ben ik voorzitter van de universitaire studentenraad.

Het is absoluut een grote stap. Als raad vertegenwoordigen wij namelijk álle studenten van de VU. Samen met tien kanjers ben ik klaargestoomd om het stokje van onze voorgangers over te nemen. Met een lange aanloop vanaf de verkiezingen in april kunnen we nu dan eindelijk knallend van start.

Wij staan alle elf te popelen om jullie belangen te vertegenwoordigen

De Vrije Universiteit gaat een spannend jaar tegemoet. De universitaire studentenraad gaat onder meer hard werken aan het studentenwelzijn, de internationalisering en kwaliteitsafspraken. Het is daarom ook erg belangrijk om jouw stem te laten horen! Heb jij als student ideeën voor de VU? Wil jij graag meedenken en meepraten? Mail me of kom bij ons langs in het hoofdgebouw op de begane grond naast het Studentendok.
Iedere VU-student bewandelt een ander pad. Van tevoren weet je nooit precies wat je te wachten staat. Dat maakt het ook spannend en uitdagend. Dus blijf jezelf ontplooien én blijf jezelf verrassen.
Alle eerstejaars én ouderejaars wensen wij een zeer goed begin van hun studiejaar. Ga op zoek naar de plek waar jij je thuis voelt en ontdek jezelf.

Wij staan alle elf te popelen om jullie belangen te vertegenwoordigen. Ik heb er alle vertrouwen in, want na vier maanden hard inwerken zij wij helemaal klaar voor deze mooie uitdaging.

We beginnen op de opening van het academisch jaar, maandag 3 september om 16 uur. Daar brainstormen we over het creëren van bright communities. Graag tot dan!

Päivi Reckman, USR-voorzitter 18/19