Ga in het buitenland studeren

06 oktober 2017

Ga in het buitenland studeren

Het moment dat ik het bericht ontving dat ik was aangenomen om een half jaar in Australië te gaan studeren, stond ik zowel te springen als te trillen. Het schrijven van een motivatiebrief was de eerste stap en ik had geen idee dat er nog zoveel zouden volgen. Zo moest ik een toelatingstoets voor Engelse taalvaardigheid doen, een visum regelen en accommodatie aan de andere kant van de wereld vinden. Toen dat allemaal gelukt was, begon ik pas aan het grote avontuur.

Het moment dat je dan het vliegtuig uitstapt, is werkelijk waar onbeschrijflijk, en niet alleen omdat je 33 uur in een harkerige houding hebt moeten stilzitten. Het was een spannend avontuur, waarop ik met veel plezier terugkijk. Ik ontmoette veel mensen van over de hele wereld; herinneringen die ik voor altijd bij me zal dragen.

De voornaamste reden om mijn vrijekeuzeruimte in het buitenland te benutten, was dat ik mezelf wilde blijven ontwikkelen en uitdagen. Hoewel ik tijdens mijn bachelor veel leerde over gezondheidsproblemen en onderliggende pathologische processen, wilde ik die opgedane kennis en vaardigheden ook verbreden.

Studenten willen wel, maar ze weten het gewoon niet!

Studeren in het buitenland is een mooie gelegenheid om kennis uit te wisselen met mensen van andere culturen en het opbouwen van een internationaal netwerk.

Om die reden vind ik het ook erg jammer dat veel studenten niet op de hoogte zijn van het uitwisselingsprogramma. De VU heeft uitwisselingsovereenkomsten met uitstekende universiteiten, zowel binnen als buiten Europa. Tijdens de verkiezingen voor de USR sprak ik studenten die enthousiast waren over een minor in het buitenland. Studenten willen wel, maar ze weten het gewoon niet! Het is daarom van belang om  studenten beter te informeren. Ik wil elke student aansporen om zijn/haar minor in het buitenland te volgen.

LIZ TEN BERGEN, vicevoorzitter

{ Lees de 1 reactie }

Jammer dat er bij bepaalde (master) studies zoals bij pedagogiek weinig tot geen mogelijkheden, laat staan voorlichtingen zijn..