VU-studente wordt beroemd met daad van medemenselijkheid

Studenten  29 juni 2016

VU-studente wordt beroemd met daad van medemenselijkheid

VU-studente psychologie Meryem Belhaj is in eén klap een bekende Nederlander geworden nadat ze een hoogbejaarde meneer mee naar het strand nam. Ze nam er een selfie met de man, plaatste die op haar LinkedIn-pagina en ging er viral mee.

Dagblad Metro wijdde er een artikel aan, waarin Belhaj vertelt hoe het allemaal zo gebeuren kon. Ze raakte met de man aan de praat in de bus van Amsterdam naar Haarlem, waarna hij verzuchtte dat hij graag naar het strand wilde. Belhaj besloot hem te vergezellen. Ze bezorgde hem een mooie dag en schreef erover op LinkedIn.

'Met dit bericht wilde ik laten zien hoe makkelijk het eigenlijk is om de wereld een stukje mooier te maken en met elkaar in gesprek te gaan', zegt ze tegen Metro.

Peter Breedveld
BEELD: Meryem Belhaj

{ Lees de 1 reactie }

Erg mooi dit. Al die duizenden mensen die het vol compassie liketen op Facebook hadden op dat moment misschien ook wel iemand naast zich zitten die graag eens naar het strand wou. Maar ja...