Campus 15 september 2016

VU-student gaat naar vluchtelingentop in New York

VU-student Mohammed Badran interviewden we vorig najaar, over zijn vlucht uit Syrië, zijn tomeloze werklust en de stichting Syrische Vrijwilligers van Nederland (SYVNL) die hij heeft opgezet.

Daarmee wil hij vluchtelingen helpen integreren door ze vrijwilligerswerk te laten doen. Zo komen ze in contact met Nederlanders, leren ze de taal en leveren ze een positieve bijdrage aan de samenleving.

Badran is op weg naar New York, waar hij wereldleiders drie minuten mag toespreken tijdens een vluchtelingentop van de Verenigde Naties. Op de site van Oxfam Novib staat een artikel over hem en legt hij in een filmpje uit wat hij hoopt te bereiken in New York.

Peter Breedveld