Verrassend? Uilenstede meerdere keren genomineerd voor architectuurprijs

Campus  10 november 2017

Verrassend? Uilenstede meerdere keren genomineerd voor architectuurprijs

Maar liefst drie projecten op Uilenstede behoren tot de mooiste, origineelste of opvallendste gebouwen van Amstelveen. Dat vindt althans een vakjury die de genomineerden voor de Amstelveense Architectuurprijs bekend heeft gemaakt.

In de categorie ‘utiliteitsbouw’ zijn drie van de zeven genomineerde projecten te vinden op Uilenstede: het gerenoveerde centrumgebied, de landschapsinrichting en het VU-sportcentrum. Ook in de categorie ‘woningen’ zijn zeven genomineerden; alle kanshebbers zijn opgeleverd na 2013.

Inwoners van Amstelveen konden de afgelopen maanden hun favorieten insturen; hieruit heeft de jury een selectie gemaakt. Het roept op Uilenstede verbaasde reacties op, zo blijkt uit navraag door journalistiekstudenten. “Ik vind het niet bijzonder genoeg om een architectuurprijs te ontvangen” stelt bewoonster Kirsten. Een andere Uilensteder vindt het wel grappig: “Als hoge, bruine, bakstenen gebouwen een architectuurprijs kunnen winnen, vind ik dat heel leuk.”

Stemmen op de Amstelveense gebouwen kan tot en met 13 november. Elke stemmer die zijn keuze motiveert maakt kans op een dinerbon ter waarde van tweehonderd euro, te besteden in een restaurant naar keuze in Amstelveen.

Dit item maakten journalistiekstudenten Sidney Dijkers, Pepijn Keppel en Sharon Storij over de architectuurprijs:

Daphne Damiaans
BEELD: Sidney Dijkers, Pepijn Keppel en Sharon Storij