Soldatenkaartententoonstelling

Campus  27 november 2015

Soldatenkaartententoonstelling

Hoe zag het oorspronkelijke landschap van Nederland eruit? Dat is nu te zien in de kleine expositieruimte van de universiteitsbibliotheek (UBVU) bij de Foyer. Daar hangt een hele grote kaart van Nederland die bestaat uit 62 bladen die tussen 1845 en 1874 werd uitgegeven.

Militaire kaart

Op deze bekende kaartserie Topographische en Militaire kaart van het koningrijk der Nederlanden is Nederland te zien in een tijd dat de grote ruimtelijke ontwikkelingen nog moesten plaatsvinden.

De UBVU bezit originele kaarten uit de serie. Ze worden vooral veel door studenten gebruikt voor vergelijkend landschapsonderzoek tussen 1850 en nu. De kaarten zijn ook online te bekijken via Geoplaza.

Floor Bal
BEELD: UBvu