Minister past wet aan voor geneeskundestudenten

Studenten  2 februari 2016

Minister past wet aan voor geneeskundestudenten

Promoverende artsen en verplegers hoeven niet bang te zijn dat ze hun beroep niet meer mogen uitoefenen. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft de wet aangepast.

Schippers heeft besloten om promotieonderzoek aan te merken als relevante werkervaring voor zorgverleners. Daardoor kunnen zij zich na vijf jaar toch opnieuw laten opnemen in het register Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG). Alleen dan mogen ze bepaalde medische handelingen zelfstandig uitvoeren.

Medische promovendi

Sinds 1 januari 2012 moeten (para)medici als artsen, fysiotherapeuten en verloskundigen binnen vijf jaar een aantal uren werkervaring of scholing hebben gehad om zich opnieuw te kunnen laten opnemen in het register.

Voor promovendi leverde die wet problemen op. Een promotietraject duurt vaak meer dan vijf jaar, waardoor medische promovendi niet aan de werk- of scholingseis konden voldoen.

HOP/PV
BEELD: Flickr Creative Commons