Minister liet studenten klusjes in zijn kasteel doen

Studenten  21 maart 2016

Minister liet studenten klusjes in zijn kasteel doen

Tijdens hun ontgroening moesten tientallen aspirant-leden van het Leidse studentencorps Minerva werkzaamheden verrichten in het kasteel van minister Ard van der Steur, destijds universitair docent.

Dat meldt NRC Handelsblad vanmorgen. De nieuwe leden moesten onder meer het grindpad harken en een diner bereiden in het monumentale pand waar Van der Steur, tegenwoordig minister van Veiligheid en Justitie, een appartement heeft.

Van der Steur, oud-lid van Minerva, zei aanvankelijk tegen de journalisten dat hij ermee was opgehouden toen hij docent werd. Later erkende hij volgens de krant dat de ‘klusnullen’ ook toen nog bij hem langskwamen.

HOP/BB
BEELD: Jacob Hahn