Meer studenten kosten meer

Onderwijs  1 april 2016

Meer studenten kosten meer

Nederland telt meer jongeren dan vroeger en ze gaan vaker naar het hoger onderwijs. Dat kost de overheid 2,5 miljard euro extra, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De uitgaven aan het wetenschappelijk onderwijs waren in 2014 ruim anderhalf miljard euro hoger dan in 2004. In het hbo bleef de stijging beperkt tot 934 miljoen euro.

Meer studenten

Er waren in 2014 zeven procent meer jongeren (17 tot 24 jaar) dan in 2004. Maar de kosten rezen vooral doordat meer jongeren gingen studeren dan vroeger. Het aantal studenten nam aan de universiteiten met een kwart toe en aan de hogescholen met dertig procent.

HOP/BB