Pianolesson by Henriëtte Ronner-Knip
Cultuur 07 april 2017

Klassiek concert met VU-studenten zondag

Zin in een klassiek concert zondagmiddag? Het Nederlands Studenten Kamerorkest geeft dan zijn slotconcert in Amsterdam. Er doen ook VU-studenten mee.

Het kamerorkest wordt elk jaar opnieuw samengesteld uit veertig studenten van alle Nederlandse universiteiten en hogescholen. De studenten maken allemaal op hoog niveau muziek naast hun studie.

Speciale compositie

Dit jaar spelen ze muziek van de 19e e 20e-eeuwse componisten Rautavaara, Respighi en Bizet en een speciaal voor het orkest gemaakte compositie van Jos Heutmekers.

Het concert is op zondag 9 april om 15:00 uur in De Duif.

Marieke Kolkman
BEELD: Pianolesson by Henriëtte Ronner-Knip