Onderwijs 28 februari 2017

Keuzegids: zes topmasters en een rij onvoldoendes

Zes masters van de Vrije Universiteit zijn topopleidingen, volgens de Keuzegids Masters, die vandaag uitkwam. Om dat predikaat te verdienen, moesten ze uitkomen op minimaal 76 van de 100 punten.

De beste master op de VU is parallel and distributed computer systems (90 punten). De studenten zijn blij met de inhoud, docenten, studielast, communicatie en vooral de faciliteiten. De master staat nog net in de top-20 van alle masters van Nederland (universitair en hogeschool).

De andere vijf topmasters zijn fiscaal recht (90 punten), ondernemingsrecht (84 punten), bioinformatics (82 punten), researchmaster social psychology (78 punten) en spatial, transport and environmental economics (76 punten).

28 onvoldoendes

Van de 91 masters aan de VU scoren er 39 een voldoende, maar er zijn ook 28 onvoldoendes uitgedeeld door de Keuzegids (minder dan 55 punten). De lerarenopleiding in de taalvakken, de predikantsopleiding en de master tandheelkunde bungelen helemaal onderaan en komen niet boven de 40 punten uit.

De talenlerarenopleiding en de predikantsopleiding scoren over de hele linie slecht. Tandheelkundestudenten in de master zijn vooral niet blij met hun docenten en waarderen ook de studielast, communicatie en faciliteiten niet.

Beter dan Leiden en UvA

De Keuzegids baseert de scores op studentenoordelen uit de Nationale Studenten Enquête en expertoordelen uit de accreditatiebesluiten van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie. 24 VU-masters hebben geen score gekregen, omdat ze niet zijn beoordeeld.

De VU staat met een totaalscore van 57,5 punten dit jaar niet alleen boven de Universiteit van Amsterdam, maar ook de Universiteit Leiden scoort slechter. Ter vergelijking, Tilburg University voert de lijst van negen algemene universiteiten aan met 63 punten.

Marieke Kolkman
BEELD: Catherine Steenkeste (Flickr)

{ Lees de 1  reacties }

Door Rob van Bogget op 01 maart 2017