Jonge VU-onderzoekers krijgen prestigieuze Rubiconbeurs

Campus  2 juli 2014

Jonge VU-onderzoekers krijgen prestigieuze Rubiconbeurs

Twee van de vijftien veelbelovende wetenschappers die met een Rubicon-beurs van onderzoeksfinancier NWO ervaring mogen opdoen in het buitenland, zijn van de VU.

Het gaat om Gedragsgeneticus Sanja Franić die twee jaar onderzoek gaat doen in Oxford, aan het Wellcome Trust Centre for Human Genetics. Franic gaat computeralgoritmen trainen om verschillen te detecteren tussen het DNA van depressieve patiënten en dat van gezonde mensen.

Dwangneurosen

En om neurobioloog Bernard Bloem, die gaat onderzoeken of de balans tussen flexibiliteit en compulsiviteit bepaald wordt door het striatum, een gebied in de hersenen dat cruciaal is voor het leren van gedrag en een belangrijke rol speelt bij dwangneurosen.

Hij vertrekt voor twee jaar naar Amerika, waar hij gaat werken aan het Massachusetts Institute of Technology en het McGovern Institute for Brain Research.

HOP/PV - Peter Breedveld
BEELD: Caesar steekt de Rubicon over

{ Lees de 6 reacties }

Dear sir/madam, I'll have to ask you to remove my Facebook profile picture from this article. I will send you another one if you give me an email address. All the best,
Sanja Franic

Just as a note, you also wrote 'gezonde patiënten'.

(as well as 'naarverschillen')

En als we dan toch bezig zijn, deze zin is onleesbaar:

En om neurobioloog Bernard Bloem, die onderzoekt of interneuronen in het striatum, cruciaal gebied in de hersenen bij het leren van gedrag en belangrijke factor bij dwangneurosen, inderdaad de balans tussen flexibiliteit en compulsiviteit bepalen, zoals Bloem veronderstelt.

Liever zoiets:

Neurobioloog Bernard Bloem gaat onderzoeken of de balans tussen flexibiliteit en compulsiviteit bepaald wordt door het striatum, een gebied in de hersenen dat cruciaal is voor het leren van gedrag en een belangrijke rol speelt bij dwangneurosen.

Dear miss Franic, thank you, sorry for using that picture. I think it is very nice. Please send your photo to redactie.advalvas@vu.nl

Geachte Hans, dank voor de suggestie.

Thanks, I sent it.