Hoogleraar: zo kom je makkelijk Cambridge binnen

Studenten  14 november 2014

Hoogleraar: zo kom je makkelijk Cambridge binnen

Een doctoraalstage in Cambridge, een postdoc onderzoek aan John Hopkins University. Universiteitshoogleraar Jaap Seidell had als student en promovendus altijd mooie onderzoeksplekken. Op de beste universiteiten terechtkomen, is volgens hem helemaal niet ingewikkeld.

Goed plan

“Je denkt dat het heel moeilijk is om binnen te komen, de meeste mensen durven het niet te proberen. Maar als je een goed plan hebt en je stuurt een aardig briefje, word je bijna nooit geweigerd.”

Zelf regelen

Voorwaarde is wel dat je een goede student bent én dat je bereid bent om veel zelf te regelen en te betalen. “Ik moest er altijd bij werken. Maar als je iets wilt, dan kan het.”

In het aankomende nummer van Advalvas vertelt Jaap Seidell over zijn leven en zijn nieuwe boek.

Floor Bal