Grieks en Latijn aan de VU is topopleiding

Studenten  18 november 2013

Grieks en Latijn aan de VU is topopleiding

De VU mag dan, samen met de UvA, het laagste van alle Nederlandse universiteiten scoren in de nieuwe Keuzegids Universiteiten, de VU-opleiding Grieks en Latijn behoren in diezelfde gids tot de top.

De VU scoort 80 punten, net iets minder dan Leiden, die 88 punten scoort. ‘Leiden is de absolutie topper, (…) maar de VU doet daar niet veel voor onder, vooral inhoudelijk is deze studie volgens haar studenten heel sterk’, aldus de Keuzegids.

Liefde en aandacht

De instroom van Grieks en Latijn aan de VU verschilt wel significant van die van Leiden. Vorig jaar mocht de opleiding één nieuwe student verwelkomen en twee instromers uit de opleiding Oudheidkunde, tegenover 24 in Leiden.

Dit jaar schreven zeven nieuwe instromers zich in. De bachelor telt in totaal 21 studenten, de master tien en de researchmaster 13 studenten.

Peter Breedveld

{ Lees de 1 reactie }

Een oplossing om het lage aantal studenten te vergroten is wellicht om niet om de zoveel tijd het programma zonder voorafgaande waarschuwing radicaal te veranderen. Bovendien zou het verbeteren van de administratie (cijfers binnen 7 dagen; professionele mensen achter de balie; beide zoals in Utrecht bij Geesteswetenschappen)en keuzemogelijkheden (weer terug naar mogelijkheid zelfgemaakte majorencombinaties) heel wat helpen, zeker gezien GLTC en Oudheidkunde beide in Leiden te volgen zijn.