Frauderende student gaat voor gaas

Studenten  18 juni 2014

Frauderende student gaat voor gaas

Een Rotterdamse student werktuigbouwkunde, die iemand anders zijn tentamens liet maken, is levenslang geschorst. Hij liep tegen de lamp toen hij ineens opvallend goede cijfers haalde.

Zijn docenten vertrouwden de plotselinge hoge scores niet, meldt Profielen, de onafhankelijke nieuwswebsite van de Hogeschool Rotterdam. Ze wachtten het eerstvolgende tentamen af om de student op heterdaad te kunnen betrappen: zou er soms iemand anders in zijn plaats komen?

Toegang ontzegd

Dat gebeurde inderdaad. Ze haalden de handlanger uit de tentamenbankjes. Het bleek een oud-student die na zijn propedeuse was overgestapt naar een technische universiteit. Uit handschriftvergelijking bleek dat deze handlanger zes tentamens voor de Rotterdamse student had gemaakt.

Het college van bestuur van de hogeschool heeft de student definitief uitgeschreven van de opleiding. Zijn handlanger is de toegang tot alle gebouwen ontzegd.

HOP/HC