Essay van student haalt de krant

Studenten  17 februari 2017

Essay van student haalt de krant

Tweedejaars bedrijfseconomie Spurgeon Maria schreef voor het vak Ethiek een essay dat als opiniestuk geplaatst werd in Het Parool. Hij reageert op de recente uitspraken van de premier.

‘In een interview zei Mark Rutte dat je, als je in een land woont waar je je zo kapot ergert aan hoe we hier met elkaar omgaan, maar weg moet gaan. Ik vind dat hij mij als Nederlander, die hier geboren is met Surinaamse-Antilliaanse ouders, minderwaardig neerzet met die uitspraak”, schrijft Maria.

Saamhorigheid

Hij vraagt zich in zijn essay af of een minister-president van een multicultureel land wel zo’n uitspraak zou mogen doen. Zijn conclusie: nee.

‘Door op deze manier onderscheid te maken tussen mensen met of zonder andere etnische achtergronden, zorgt hij voor verdeeldheid in de Nederlandse samenleving. Als minister-president zou hij saamhorigheid moeten creëren.’

Marieke Kolkman