Mail&Win 24 August 2018

Eindelijk schoon met Het studentenpoetsboek

Een schoonmaakboek ‘voor wie wel iets beters te doen heeft dan schoonmaken’, belooft auteur Diet Groothuis op de voorkant van Het studentenpoetsboek. Advalvas keek het in én mag er drie weggeven.

In het voorwoord mag je als lezer even genieten van anekdotes over studentenhuizen die oneindig veel ranziger zijn dan je eigen huis. Maar eenmaal begonnen aan alle poetstips, bekruipt je toch snel een moedeloos gevoel. Als ik dat allemaal moet doen, ook volgens de aangereikte snelpoetsmethode, ben ik úren per week bezig met schoonmaken. Ik heb wel iets beters te doen!

Gouwe ouwes

Maar het is een vermakelijk boek. Omdat je leert wat je met de gouwe ouwe soda, groene zeep en schoonmaakazijn allemaal kunt doen (‘Bij naar zweet stinkende schoenen: strooi soda in de schoenen, laat ze een nacht in een afgesloten plastic zak staan en gooi de soda weg’).

Omdat het zo herkenbaar is (‘Uitstellen is gemakkelijk. Je kunt ook even aanpakken. Hoe? Het maakt niet uit waar je begint. Elk begin is goed.’). En omdat het boordevol handigheden staat, zoals een overzicht van onmisbaar poetsgerei, een vlekkengids en tips voor het omgaan met chaotische huisgenoten.

Vies huis

Heb jij een vies huis? Advalvas mag drie exemplaren van Het studentenpoetsboek van Diet Groothuis weggeven. Overtuig ons dat jij het boek het meest nodig hebt, in tekst, beeld, geluid, of hoe je maar wilt.

Stuur je inzending naar actie.advalvas@vu.nl met vermelding van je VUnet-id of vanaf je studentenmailadres en vóór vrijdag 7 september. Uit de inzendingen selecteren wij naar eigen inzicht de drie winnaars.

Noot: Het studentenpoetsboek is tot 30 september ook met korting te kopen voor €10,- i.p.v. €17,50.

Marieke Kolkman
BEELD: Mark Knobil (flickr CC)