Campus 24 november 2017

De juweeltjes zijn afgestoft

'Apestoer', vertelt een conservator over het erfgoedstuk dat hij uit de VU-archieven mocht opduikelen. Hij was een van de gelukkigen (na loting) die een keuze mochten maken uit de erfgoedcollectie. Want van opgezette uilen tot eeuwenoude bijbels, in het depot van de universiteit ligt een schat aan voorwerpen.

In dit filmpje (gemaakt door VU-studenten journalistiek) lichten enkelen hun keuze toe, tijdens de feestelijke opening van de expositie. En conservator Liselotte Neervoort spreekt de hoop uit dat alle medewerkers en studenten nu naar deze VU-juwelen komen kijken.

Hoofdgebouw VU, erfgoedvitrines UB, te zien tot 9 januari.

BEELD: Reportage: Jasper van der Ster, Eva Stijger, Suzanne Jansen