Corpslid met hersenletsel doet toch aangifte

Studenten  27 oktober 2016

Corpslid met hersenletsel doet toch aangifte

Het mishandelde eerstejaars lid van de Groningse studentenvereniging Vindicat heeft alsnog aangifte gedaan. Hij liep hersenletsel op tijdens de ontgroening.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. “We zijn de feiten aan het onderzoeken”, zegt een woordvoerder. “Dat hij zelf aangifte heeft gedaan maakt het wel makkelijker om eventueel tot vervolging over te gaan.”

Op hoofd staan

Maar zover is het nog niet. Het OM startte zelf een onderzoek naar de mishandeling toen daar ophef over ontstond. Het bestuur van Vindicat wilde aanvankelijk geen aangifte doen, maar kwam daar na enige tijd op terug.

Naar verluidt ging een ouderejaars student tijdens de ontgroening op het hoofd van de eerstejaars staan. Die liep daardoor hersenoedeem op. Het was een van de gebeurtenissen die een hele discussie over de cultuur van corpora en ontgroeningen veroorzaakte.

HOP/BB