Chinees kun je nu ook leren op de VU

Campus  8 september 2016

Chinees kun je nu ook leren op de VU

‘De Chinese politie helpt je alleen als je Chinees spreekt’, leerde buitenlandblogger Roos Lankhorst al voor ze een maand in Beijing zat. Dus een paar woorden Chinees leren, kan nooit kwaad. En dat kan nu op de VU.

Studenten kunnen vanaf oktober bij het Taalcentrum VU een beginnerscursus Chinees volgen. Je leert in tien lessen woorden, zinsstructuren, gespreksregels en ook een paar letters.

Voorsprong

Verwacht niet dat je daarna direct een heel gesprek kunt voeren, maar een klein praatje over het weer moet kunnen. ‘Je begint met een voorsprong als je je al in het Chinees verdiept hebt’, aldus programmamanager Marijke Kranenburg.

Als VU-student heb je voorrang op niet-studenten bij de inschrijving. Je moet de cursus à €210 wel zelf betalen.

Marieke Kolkman

{ Lees de 1 reactie }

OK, je kunt dus Chinese les krijgen bij het geaffilieerde talencentrum van de VU. Dit betekent dus dat je gewoon 210 euri moet dokken om het recht te hebben om te mogen leren.