Brusselse studenten blijven thuis na bomaanslagen

Andere universiteiten  22 maart 2016

Brusselse studenten blijven thuis na bomaanslagen

Vanwege de terreuraanslagen in Brussel, maant de Vrije Universiteit Brussel studenten en personeel thuis te blijven. Wie al op de campus is, wordt aangeraden daar te blijven en familieleden gerust te stellen.

Rond acht uur vanmorgen waren er twee explosies op vliegveld Zaventem in Brussel. Daarbij zijn doden en gewonden gevallen. Ook waren er explosies op verschillende metrostations. Volgens de Belgische politie zijn ook daar mensen omgekomen.

Binnen blijven

De Vrije Universiteit Brussel roept studenten op om vandaag niet naar college te komen, onder meer via berichten op Twitter. De universiteit heeft drie campussen in Brussel.

Zojuist heeft de politie alle inwoners opgeroepen om binnen te blijven. Het openbaar vervoer ligt stil en de tunnels richting het centrum zijn afgesloten.

HOP/PV
BEELD: Tommaso Galli (Flickr)

{ Lees de 1 reactie }

CvB steunbetuig ook. Zo noodzakkelijk als het was tijdens de aanslagen bij Parijs, zo geruisloos als het gaat om Brussel.