Breken studenten deze week het wereldfietsrecord?

Studenten  10 september 2014

Breken studenten deze week het wereldfietsrecord?

Fietsen studenten dit jaar weer een wereldrecord? Het Human Power Team, een studentensamenwerking tussen de TU Delft en de VU, doet deze week verwoede pogingen om het wereldsnelheidsrecord op de fiets te verbreken.

Dat record hebben hun voorgangers van vorig jaar gevestigd: 133,78 kilometer per uur – harder dan je op enige weg in Nederland mag rijden. Ze zaten op een fiets die alleen werd aangedreven door spierkracht, racend over een lang stuk asfalt in de woestenij van de Amerikaanse staat Nevada.

Koel

De studenten uit Delft bouwden dit jaar weer een nieuwe hightech ligfiets en de studenten bewegingswetenschappen aan de VU selecteerden en trainden nieuwe renners. In de voorbereidingen was alles erop gericht om de renners zo koel mogelijk te houden. Want warmte is de grootste vijand voor wie hard wil.

Lees in Advalvas #2 hoe het team de renners klaarstoomde voor de wereldrecords: ‘Zo snel kan jouw scooter niet’. En volg het Human Power Team op hun blog.

Marieke Kolkman
BEELD: Marieke Kolkman