Nieuws

Arbeidsmarkt  21 november 2017

Meer verdienen? Blijf dan aan de universiteit werken

Hoogleraren en andere wetenschappers krijgen over het algemeen geen hoger salaris als ze de overstap naar het bedrijfsleven maken. Maar hun secretaresses wel, blijkt uit een vergelijking.

lees meer
Sport  20 november 2017

Sportcentrum Uilenstede wint schoonheidsprijs

Het vernieuwde VU Sportcentrum  op Uilenstede heeft de architectuurprijs gewonnen van de gemeente Amstelveen in de categorie utiliteitsgebouwen, gebouwen zonder woonbestemming.  Het VU... lees meer
Reorganisatie  20 november 2017

Medewerkers dienst IT durven mening niet te geven

De ondernemingsraad maakt zich zorgen over de stijl van leidinggeven bij de dienst Informatietechnologie.Verschillende medewerkers durven niet vrijuit te spreken nu voor de derde keer in tien jaar... lees meer
Politiek  20 november 2017

Pijnlijke vragen over de onderwijsbegroting

Kan het hoger onderwijs werkelijk zoveel doelmatiger worden dat het nieuwe kabinet er miljoenen op mag bezuinigen? In de aanloop naar het debat over de OCW-begroting stelt de oppositie alvast wat... lees meer
Politiek  17 november 2017

Van Engelshoven over #metoo in hoger onderwijs

Misbruik en grensoverschrijdend gedrag kunnen ook aan universiteiten en hogescholen voorkomen, zegt minister Van Engelshoven. Ze hoopt dat slachtoffers zich aangemoedigd voelen om hun klacht te melden.

lees meer
Onderwijs  17 november 2017

Helpt een taaleis wel tegen steenkolengels?

Studenten klagen al jaren steen en been over het Engels van hun docenten. Vooral aan de technische universiteiten valt er veel te verbeteren. Een minimale taaleis voor docenten is er vaak wel, maar niet alle instellingen zijn even streng.

lees meer
Arbeidsmarkt  17 november 2017

Nóg minder jonge hoogopgeleiden werkloos

De werkloosheid onder jonge hoogopgeleiden is opnieuw gedaald. Vooral mannen met een universitair (of hbo-) masterdiploma vinden bijna allemaal een baan. Ook voor vrouwen die een bacheloropleiding hebben afgerond  is de kans op werk heel groot.

lees meer
Campus  17 november 2017

Werkstress aan de VU: 'Niet alleen maar naar de overheid wijzen'

Iedereen wil de werkdruk op de VU-campus verminderen, maar of dat snel gaat gebeuren, is zeer de vraag.

lees meer
Andere universiteiten  16 november 2017

Man mag niet eens in piratenpak promoveren

Tijdens een promotieplechtigheid dragen sommige mensen een hoofddoek, een keppeltje of een ander symbool van hun geloof. Waarom zou iemand dan niet in piratenpak mogen promoveren, wil een promovendus van de TU Delft weten.

lees meer
Internationalisering  16 november 2017

Chinaplan Groningen beetje minder 'megalomaan'

De Rijksuniversiteit Groningen stelt haar torenhoge ambities in China naar beneden bij. Zo moet de Groningse campus in Yantai eerst met vierduizend studenten van start.

lees meer

Pagina's