Nieuws

Studenten  20 september 2017

Vindicat vrijuit na 'ingewikkelde' sushi-rel

Het Openbaar Ministerie heeft besloten geen strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar het vermeende wangedrag van de Groningse studentenvereniging Vindicat in een sushirestaurant.

lees meer
Campus  20 september 2017

Pingpongtafels en picknickbanken: Marit Galle (VBU) wil Uilenstede een kloppend hart geven

Met een beetje geluk – en vooral heel veel stemmen – wordt het centrale plein van Uilenstede een centrale ontmoetingsplek met picknickbanken, pingpongtafels en volop groen.Marit Galle (23), student... lees meer
Politiek  20 september 2017

Schippers: ‘Niet elke jonge arts hoeft zich te specialiseren’

Jonge artsen moeten maar iets anders kiezen als ze niet terechtkunnen bij de specialisatie van hun eerste voorkeur, vindt minister Schippers. Er is volgens haar voldoende werk in de gezondheidszorg.

lees meer
Politiek  20 september 2017

Hoger onderwijs krijgt 206 miljoen extra, wat verandert er voor studenten?

Volgend jaar krijgen universiteiten en hogescholen voor het eerst extra geld dankzij het afschaffen van de basisbeurs. Het gaat om 206 miljoen euro, blijkt uit de nieuwe Rijksbegroting. Maar hoe... lees meer
Politiek  20 september 2017

Begroting hoger onderwijs: stilte voor de storm

Er zit een gat in de begroting van het ministerie van OCW. Het volgende kabinet moet een tekort van 244 miljoen euro wegwerken. Studenten en universiteiten schrikken ervan.

lees meer
Campus  19 september 2017

Het VU-hoofdgebouw is nu officieel een grachtenpand

Met enige ceremonie is gisteren de Buitenveldertsegracht geopend. Een draaiorgel speelde toepasselijk 'Aan de Amsterdamse Grachten'.

lees meer
Politiek  19 september 2017

Geen hoger onderwijs in Troonrede

Koning Willem-Alexander heeft in zijn troonrede niets gezegd over het hoger onderwijs. Alleen het salaris van onderwijzers werd aangestipt: daar wordt 270 miljoen euro voor uitgetrokken.

lees meer
Studenten  19 september 2017

“Zeker zeven procent studenten wordt gepest”

Er moet meer aandacht komen voor pesten in het hoger onderwijs, zegt de Belgische pestdeskundige Gie Deboutte. Hogescholen en universiteiten hebben volgens hem een 'blinde vlek', vooral voor online pesten.

lees meer
Politiek  19 september 2017

Kan de begroting straks weer de prullenbak in?

Zoveel nieuws zal de begroting vanmiddag niet bevatten voor het hoger onderwijs, is de verwachting. Het nieuwe kabinet kan immers alles weer veranderen. Toch is het vermoedelijk geen 'wegwerpbegroting'.

lees meer
Studenten  18 september 2017

Studenten organiseren grote conferentie over diversiteit

VU-antropoloog en Advalvas-columnist Sinan Çankaya is de openingsspreker op een grote conferentie over diversiteit in het hoger onderwijs, die op 30 september wordt gehouden in Den Haag.Hoe is het... lees meer

Pagina's