25 januari 2019

Opvolgers gezocht

Vertegenwoordiger zijn van studenten. Het mogen vertegenwoordigen van de belangen van studenten. Dat is eigenlijk wat je doet in een studentenraad, maar ja, vager dan dat kan haast niet. Waar je elke week mee bezig bent is eigenlijk heel divers en dat maakt het ook zo leuk. Zo ben je het ene moment aan het vergaderen met het college van bestuur en probeer je ze te overtuigen om een plan door te laten gaan of juist niet. Op een ander moment sta je met z’n allen ’s ochtends koffie uit te delen, om zo direct contact met studenten te leggen en input te vragen. Of denk je mee over de renovatie en inrichting van een studiezaal (die nu al meer gebruikt wordt dan daarvoor, voeg ik er trots aan toe). Of vergader je met de ondernemingsraad over toekomstplannen voor de VU. Of pas je reglementen aan, zodat studenten er meer voordeel van hebben. Samenvattend: erg divers en ook heel leuk.

Nu bijna halverwege het jaar heb ik het gevoel dat ik weet waarmee ik bezig ben. Ik heb een goed overzicht van wat we gedaan hebben en heb duidelijk in het vizier wat we dit jaar nog willen bereiken.

En dan kijk je nog eens goed naar je kalender en zie je dat het alweer bijna februari is! Dat betekent dat het tijd is om na te gaan denken over opvolgers. Of eigenlijk hoe het meer voelt: je vervangers. Je innerlijke stem maant je tot rust en zegt: Rustig aan, je hebt nog een goede zeven maanden te gaan. Je hebt nog alle tijd. Dat klopt ook, maar toch is het gek om nu al na te moeten denken over je opvolgers.

Maar het is de realiteit; we hebben per 1 september opvolgers nodig. Elf nieuwe gezichten die zich willen inzetten om deze universiteit een mooiere plek te maken voor iedereen. Met hun eigen ideeën voor het onderwijs, de campus en de toekomst. Daarom spoor ik iedereen aan die het leuk lijkt en de tijd ervoor heeft, om de studentenraad te overwegen.

Heb jij ook zin om je een jaar in te zetten voor de VU? Meld je aan voor komend studiejaar via usr@vu.nl of kom langs bij onze informatielunch op donderdag 14 februari van 11 tot 14 uur in het Studentendok.

Vincent Wesdorp
coördinator commissie onderwijs & onderzoek