Blogs & columns

The strangest thing about Amsterdam is how full it is. Less than a million people live here, and yet the city clearly struggles.

In een kringloopwinkel raak ik aan de praat met de kassamevrouw. Ze heeft een Amsterdams accent en vertelt trots dat ze hier geboren is.

Het is best wel spannend om als postdoc aan de slag te gaan. Mijn studies zijn afgerond, het promotietraject succesvol volbracht, nu is het eindelijk tijd om écht als onderzoeker te starten.

Waarschuwing vooraf: deze column bevat schokkende feiten. Wie geen zin heeft in slecht nieuws kan nu beter stoppen met lezen.

Elke morgen loop ik naar het Studentendok, onze werkplek. Daar gebeurt het allemaal, iedere dag zijn we bezig voor jullie.

De voorzitter vraagt: zijn er grenzen aan de groei van onze universiteit? Vind je dat we nog meer studenten aankunnen?

Het is een goede tijd om leiderschapsonderzoeker te zijn. Allereerst behoeft de populariteit van populistische politieke leiders als Trump, Salvini en Baudet een wetenschappelijke onderbouwing.

Ik ben in de Aldi in Leiden. In tegenstelling tot de meeste mensen die ik spreek vind ik het een fijne plek. Opeengestapelde dozen overzichtelijk onder fel tl-licht.

Het is al een tijdje in om de straat op te gaan. In Frankrijk blijft de gelehesjesbeweging actievoeren.

Op zomaar een druilerige avond woon ik een algemene ledenvergadering van een vereniging bij: de werking van de democratie op microschaal. Of beter gezegd, de paradox van de democratie.

I want to focus this column on student wellbeing.

I have finals and don’t have enough time to analyze any socio-politically titillating topics in Dutch culture, but the Dutch are always asking me about their quirks.