Vast even rondkijken in Canvas

31 augustus 2017

Vast even rondkijken in Canvas

In de file bij de Doppio, zoeken naar een plekje voor m’n fiets, lege schappen bij de Spar, dit kan maar één ding betekenen: de studenten zijn er weer! Oké, het zijn nog niet álle studenten, en ik hoef nog geen onderwijs te geven, maar toch vind ik het fijn dat het weer druk is en ik niet het idee heb dat ik de enige ben die níet op vakantie is. De introductieweek is begonnen en de verse eerstejaars huppelen over de campus.

Vorige week heb ik al kennis mogen maken met mijn aanstaande studenten. Alle eerstejaars die meedoen aan de introweek kregen een toegangskaartje voor Artis. De studievereniging van Biomedische Wetenschappen (en Biologie) regelde dat het naast een leuk uitje, een beetje een inhoudelijk tintje kreeg. Zo stond ik tussen de vissen en de vogels te vertellen over partnerkeuze en lichaamsgeur, ondertussen vertelde een collega tussen de insecten over drank en drugs, met een plastic stel hersenen in haar hand, terwijl een derde collega aan studenten en gorilla’s vertelde over poeptransplantaties. Ook al hadden onze verhalen weinig met de dieren in Artis te maken, ik denk dat de studenten toch alvast wat biomedische kennis hadden. Als volgende activiteit stond een feest op het programma; wie weet dacht een student al aan zijn studie, terwijl hij iemand versiert, een biertje bestelt, of naar de wc gaat. Biomedische wetenschappen is overal!

Een cursus met duizenden studenten erin blijkt prima te werken

Ook met Canvas proberen we de studenten te helpen met het wegwijs worden in het studentenleven. Er zullen ongetwijfeld docenten zijn die nog Blackboard zeggen wanneer ze Canvas bedoelen. Gister klikten studenten alvast rond in Canvas, wij hadden een minicursus gemaakt waarmee studenten konden wennen. Er was een Quiz ‘how to VU’, waar studenten moesten raden of The Basket nou een Grand café is of een sportcentrum. Ze konden in een discussie vertellen waar ze vandaan komen, en een opdracht maken: kopieer hier de URL van jouw lievelingswebsite. Naast dat ik nu weet dat Facebook, YouTube (en zelfs VUnet!) populaire websites zijn, waren we vooral blij om te zien dat een cursus met duizenden studenten erin, prima lijkt te werken.

Afgelopen dinsdag stonden we met een Polaroid-fototoestel op het campusafsluitingsfeest. We fotografeerden studenten die ‘Canvaaaaaas’ roepen in plaats van ‘Cheeeeeese’, met een Canvas-panda op de achtergrond. Naast serieus mag Canvas ook soms leuk zijn, toch?

{ Lees de 1 reactie }

Erg leuk om over het enthousiasme van de studenten te lezen Nienke!