Twee werelden

06 oktober 2017

Twee werelden

In Nederland voer ik in het weekend bijna niets uit. Maar hier heb ik een volgepropt schema. Het liefst vertrek ik elk weekend naar een andere stad. Jammer genoeg lukt dat niet altijd, maar zodra ik een mogelijkheid zie ben ik weg.

Mijn eerste tripje was naar Cleveland. We waren al om 5 uur ’s ochtends opgestaan. Ik heb niet veel van de busreis meegemaakt - mijn nachtrust is prioriteit nummer één.  We verkenden de stad en eindigden bij het strand. Althans, strand, zo midden op het continent is er natuurlijk geen zee, maar een meer.

De volgende ochtend genoten we nog even van de zon voordat we met de Uber naar het busstation zouden gaan. Alleen kwam die Uber nooit opdagen. Het verkeer stond helemaal vast door Labor Day.  Na anderhalf uur wachten, misten we onze bus. Ik had de volgende ochtend gewoon om negen uur les. De enige bus naar Buffalo vertrok pas om elf uur ’s avonds, maar die was al uitverkocht. Uiteindelijk hebben we een auto kunnen huren bij het vliegveld en zo zijn we naar huis gereden.

De tweede keer was een roadtrip naar Boston. Vanwege het Cleveland-incident besloten we nu zelf te rijden. Het duurde weliswaar zeven uur, maar met een paar leuke afspeellijsten was het prima te doen (zeker met de snackzak naast mij op de achterbank).

De eerste avond hebben we doorgebracht naast ons motel in een arcadehal met bowlingbaan. De volgende dag bezochten we de Public Library, die echt een verademing is voor alle boekenwurmen onder ons.

Boston zelf is een bruisende stad met leuke boetiekjes en een mengeling van klassieke en moderne gebouwen. We hebben zelfs nog even een kijkje genomen bij de Boston Tea Party voordat we gingen eten in Little Italy.

Na een nachtje slapen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Eerst reden we nog langs Harvard. Zij hebben gewoon een soort colosseum als buitenarena. Ook is er een klein dorpje waar je vóór college nog even langs de Lush of de Urban Outfitters kunt lopen. Op de terugweg had ik nog genoeg tijd om mijn aantekeningen door te nemen.

Kijk ook mijn vlogs

Wil je ook zíén wat ik meemaak? Klik hier voor de wekelijkse filmpjes van mijn uitwisseling.

Het weekend en school zijn hier echt twee aparte werelden. Doordeweeks ben ik een student, maar in het weekend hang ik de toerist uit. Wanneer je thuiskomt voelt het alsof je een week op vakantie bent geweest. Ik moet nu echt even mijn best doen voor de midterms, maar stiekem zit ik met mijn gedachten al bij het volgende tripje.