Trick or treat

01 november 2017

Trick or treat

Jammer genoeg heb ik geen verklede kindjes langs de deuren zien gaan, maar het zal vast een soort Sint Maarten 2.0 zijn. Alleen hoeven zij geen liedjes te zingen en een lampion te maken. Pardon, ik bedoel kopen. Laten we er geen doekjes om winden. Halloween is hier voor veel Amerikanen hun lievelingsfeestdag. Begin oktober begint de oranjegekte al. De pumpkin spice is prominent aanwezig in elk gerecht, drankje en geurkaars. De winkels lagen vol Halloweendecoraties. Langzaam verschenen de glow-in-the-dark spinnen en ophangbare pop-up skeletten. Onze universiteit deed natuurlijk ook mee. Mijn roomies en ik hadden onze deur versierd met oranje glitterspinnen en pompoenstickers. Ons vertrouwde bakkertje om de hoek had ook al een tijdje pompoenen en spookjes op de koeling liggen.

Van één lokaal hadden ze een haunted house gemaakt

Op de dag zelf was het personeel zelfs verkleed als verpleegsters. Vandaag (31 oktober) spotte ik ook studenten in een piraten- of pandakostuum. Het lijkt net juffen- en meesterdag, waar elk kind verkleed naar school mag. In de student union (hoofdgebouw) waren ook enkele activiteiten. Er was een pie eating contest, waar ik niet naar kon kijken. Van één lokaal hadden ze een haunted house  gemaakt, waar je maar met vier mensen tegelijkertijd naar binnen mocht. Het hoge gegil maakte mij aan het lachen (niet dat ik zelf de ballen heb om daar naar binnen te gaan).

In het weekend waren er Halloweenfeestjes in overvloed. Zelfs doordeweeks in het normale uitgaansleven  waren mensen al verkleed. Of nou ja verkleed, zoveel kleding was er niet aanwezig. Er was vooral veel huid te zien. Bij sommigen vroeg ik me echt af waar ze hun pakje hadden besteld. Daar sta je dan met je halve beha in de kou. Ze doen hier ook niet aan jassen naar het uitgaan. Van de jongens begrijp ik het nog wel, want die hebben meestal een overhemd of shirt aan. Ook al lijkt het mij nog steeds best fris zo eind oktober, zonder winterjas. Ik stond zelfs te bibberen mét winterjas aan. Je zou denken dat ik wat gewend ben door ons koude kikkerlandje, maar niks is minder waar. Het is elke keer weer een gevecht, wanneer die kou komt opdagen. Ik ga gewoon lekker warm ingepakt over straat. Geen zuchtje wind dat er doorheen weet te komen.

Kimberly (rechts) en haar medestudenten vieren Halloween

Kimberly (rechts) en haar studiegenoten vieren Halloween