Pakketje standaardstudent

27 oktober 2017

Pakketje standaardstudent

Vol blijdschap stap ik uit het kantoor van de hoofdredacteur van de Advalvas. Het is zover jongens, ik ben jullie nieuwe columnist! Deze blijdschap heeft als het goed is de helft van de aanwezigen op de VU meegekregen. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik tien mensen half schreeuwend heb opgebeld dat jullie elke twee weken een column van mij kunnen verwachten.

Jullie zullen je wel afvragen: waarover gaan we elke 2 weken lezen dan?

Ik ben - net als bijna elke millennialstudent tegenwoordig - druk. Niet een beetje druk, heel druk. Mijn weken bestaan uit: mijn master klinische psychologie afronden, stage lopen bij Mentrum, vrijwilligerswerk bij de Kindertelefoon, werken als nanny en studentvoorlichter, stageverslagen schrijven en ondertussen nog proberen mijn vriendschappen en relatie te onderhouden en (hopelijk) ooit nog genoeg geld te verdienen om zonder enorme lening het huis uit te kunnen. Life goals, ik zeg het je.

Als bijna-student-af (help, ik word volwassen!) ben ik ondertussen ook nog bezig met toekomstplannen. Ga ik verder studeren? Zo ja, wat? Of ga ik reizen? Wil ik meteen een baan? Wat voor baan?! Deze hersenspinsels zullen jullie regelmatig terug zien komen, net als hoe ze bij mij regelmatig terugkomen als mini panic attacks. Who needs sleep when you can worry about the future?

Who needs sleep when you can worry about the future?

Tot slot, ik ben het pakketje ‘standaardstudent’. Hier een paar mooie voorbeelden:

- Als 22-jarige moet je natuurlijk life of the party zijn, toch? Niets is minder waar, ik eindig regelmatig om 21.00 uur kapot in bed. Oh, en dat uitgebreid drinken ging me toch een stuk beter af toen ik 18 was. Man man man, ik word oud.

- Het Netflix aanbod tot in detail uit je hoofd kennen.

- Grapje, niet alleen het aanbod, ook de inhoud. Sommige films heb ik inmiddels zo vaak gezien dat je me ook wijs zou kunnen maken dat ik het script zelf heb geschreven.

- Nu we het toch over Netflix hebben, meeliften op andermans accounts hoort er ook bij.

- Die eeuwige Tikkie Apps #gierigestudent.

- Het liefst doordeweeks afspreken in de stad, want in het weekend kost openbaar vervoer geld.

- Die colleges hè, hartstikke leuk (echt!), maar na 1 college ben ik net zo moe als ik vroeger was na een hele dag middelbare school. Terug naar de ‘man man man, ik word oud’ I guess?

Maar. Student zijn is hartstikke leuk jongens, really. Over 2 weken m'n positieve punten. Laten we namelijk niet m'n blijdschap vergeten waarmee ik de deur uit liep toen me verteld werd dat ik jullie mag gaan verblijden met mijn hersenspinsels over het leven als student! Aju!