Komkommertijd, wat een luxepositie

01 augustus 2017

Komkommertijd, wat een luxepositie

In het nieuws lees ik dat iemand in Oegstgeest een glijbaan heeft gestolen, dat Leen Bakker per ongeluk een bed aanbood met 92% korting en dat er een kaart is gemaakt om aan te geven waar de hipsters in Amsterdam wonen. Ik weet nu waar Oegstgeest ligt, dat winkels niet hoeven te leveren wanneer het niet de intentie is om een product voor een bepaalde prijs te leveren, en dat ik in een buurt woon met hipsters en toeristen. Goed, ik heb mijn dagelijkse portie nieuws weer binnen. Het is duidelijk komkommertijd.

Het is uniek en on-VU’s dat dit project qua planning zo goed verloopt

Ook in het onderwijs én bij Canvas is het komkommertijd. We hadden bij Canvas verwacht dat het juist nu in de zomer enorm druk zou zijn: staat het systeem technisch wel op tijd? Wachten alle docenten niet met de Canvas-cursus tot de zomer? Krijgen we alles voor de studenten wel op tijd af? Eigenlijk is het antwoord op al deze vragen positief: we lopen keurig op schema. Onverwacht, volgens veel mensen is het uniek en on-VU’s dat dit project qua planning zo goed verloopt. Zoals ik schreef in mijn eerste blog pakken we het anders aan dan bij de UvA: daar stellen ze de implementatie uit tot september 2018. Voor ons is het natuurlijk niet onverwacht: we werken allemaal keihard en dat lijkt dus te werken!

En ondertussen zitten we als didactisch projectteam ook niet stil! We gebruiken deze komkommertijd nuttig; het is een soort luxepositie. De online cursus die we voor de docenten hebben gemaakt, zijn we (op basis van de feedback die docenten invullen) aan het verbeteren. We denken alvast na over inloopspreekuren en verdiepingssessies. We brainstormen over een Canvas-contest en een panda op een éénwieler en zetten de puntjes op de i voor de studenten. Ook als docent vind ik de zomer fantastisch: eindelijk écht tijd om eens na te denken over het onderwijs. Kan die werkvorm niet beter? Toetst dat tentamen wel wat het écht moet toetsen? Kunnen de roosters van de parallelvakken inhoudelijk beter op elkaar afgestemd worden? Kunnen we dit vak meer blended maken? Nog een hele maand voordat het september is. Perfect!