Filmgenieke studenten en een promovideo

20 juni 2017

Filmgenieke studenten en een promovideo

'Hoi Nienke, ik ben natuurlijk een geboren ster! Het lijkt me SUPERLEUK om mee te doen!' Vandaag hebben we gefilmd voor een informatieve promotievideo voor Canvas. Om dat goed te kunnen filmen, hadden we natuurlijk studenten nodig - de doelgroep van het filmpje. Ik had een paar studenten gemaild en kreeg wisselende reacties terug. De ene student had het te druk, de andere vond het maar niks om gefilmd te worden. En sommige studenten zagen het wél zitten (bovenstaande reactie spreekt voor zich, denk ik).

In korte video's van andere universiteiten werd vooral gezegd hoe AMAZING en FANTASTIC Canvas wel niet isHoewel er een professionele regisseur/cameraman was om het proces te begeleiden, blijkt het maken van een korte video nog best wat voeten in de aarde te hebben. Wat moet er in het filmpje worden gezegd? We hebben wat korte video's bekeken van andere universiteiten over Canvas (vooral uit Amerika), maar daar werd vooral gezegd hoe AMAZING en FANTASTIC Canvas wel niet is (ik zei al: Amerika). Wij dachten juist: het hoeft geen promotievideo te zijn, het is al besloten dat we Canvas gaan gebruiken.

Maar informeren bleek ook best lastig, je kunt niet alle functionaliteiten uit gaan leggen in een filmpje van 1 minuut en 30 seconden. Volgens mij hebben we nu redelijk een middenweg gevonden: een aantal filmgenieke studenten en een docent (jullie mogen raden wie die superster-docent is) vertellen kort over hun ervaring met Canvas. Ze noemen een paar functionaliteiten en prijzen de gebruiksvriendelijkheid (zonder negatief te zijn over Blackboard). Volgens mij is het best goed gelukt. Volgende week is het filmpje waarschijnlijk klaar. Wie weet worden er straks carrièreswitches gemaakt van biomedisch wetenschapper tot Hollywood-filmster! Ik ben benieuwd!