Eén groot feest

27 september 2017

Eén groot feest

Dat een uitwisselingsperiode een van de mooiste tijden van je leven is, kan ik na vier weken in Bologna al beamen. Het is hier één groot feest! Daarmee bedoel ik overigens niet dat ik continu aan het feesten ben, want dat valt allemaal wel mee. Maar met feest bedoel ik dat het leven hier erg fijn is en de tijd voorbijvliegt, omdat ik zoveel leuke dingen beleef en onderneem.

Sinds vorige week maandag volg ik een intensieve cursus Italiaans, om mijn taalkennis wat bij te spijkeren en de grammaticaregels goed te leren. Dat is ook zeker nodig, aangezien de vakken die ik ga volgen hier allemaal in het Italiaans worden gegeven. De lessen zelf zijn al een heel avontuur op zich en de nationaliteiten van de medestudenten zijn erg gevarieerd. De ene dag zit ik naast iemand uit Panama, terwijl ik de volgende dag opeens naast iemand uit Brazilië of Australië kan zitten. Iedereen is enthousiast en praat honderduit over het leven in zijn of haar eigen land en dat is allemaal erg interessant om te horen.

Eerlijk gezegd heb ik wel zin om weer wat te leren

De week voor aanvang van de cursus Italiaans was mijn laatste vakantieweek, dus besloot ik het er nog even van te nemen en flink wat tripjes te maken. Samen met mijn huisgenootje Sara bezocht ik die week drie verschillende steden: Florence, Padova en Verona. De trip naar Verona was overigens mijn eerste activiteit met Erasmusland, de vereniging voor Erasmusstudenten. Het is niet meer bij te houden hoeveel activiteiten er elke dag door hen worden georganiseerd, want er is elke dag wel wat te doen. Qua Erasmusfeestjes kennen ze hier geen weekend, want zelfs op maandag en dinsdag kan er worden gefeest. Vorige week dinsdag heb ik mij daar zelf ook aan gewaagd en meegedaan aan een kroegentocht. Aangezien ik elke dag vroeg moet opstaan voor mijn taalcursus, werd het voor mij een korte (maar wel gezellige) avond.

Inmiddels is de laatste week van de taalcursus alweer aangebroken en beginnen de eerste colleges van de vakken die ik ga volgen. Eerlijk gezegd heb ik wel zin om weer wat te leren, aangezien ik eigenlijk sinds begin juni al vakantie heb en het ‘niets-hoeven-doen’ mij soms ook gaat vervelen. Over twee weken zal ik hier ongetwijfeld anders over denken, maar voor nu begin ik met enthousiasme en frisse energie aan het nieuwe collegejaar hier.